Unite4Heritage - Food Truck Kafé Kasserol - Goed Doel
15796
single,single-portfolio_page,postid-15796,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-7.5,hide_inital_sticky,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.3,vc_responsive
 

#Unite4heritage

Een kort woordje uitleg

Kafé Kasserol steunt #Unite4Heritage, de campagne van UNESCO voor de bescherming van ons werelderfgoed. Deze campagne werd op 25 maart door UNESCO Directeur-Generaal Ms. Irina Bokova aan de Universiteit van Bagdad gelanceerd.

De #Unite4Heritage campagne is een globale oproep om het belang van werelderfgoed te erkennen en om bedreigd werelderfgoed te beschermen tegen (verdere) vernieling. Zoals Ms. Bokova zelf zei: “Cultural sites have a universal value. They belong to all of us and must be protected by all. We are not just talking about stones and buildings. We are talking about values, ideas and belonging”.

#Unite4Heritage kreeg al snel veel steun van lokale initiatieven over de hele wereld. Met Kafé Kasserol willen wij ook ons steentje bedragen voor de bescherming van ons werelderfgoed. Het is daarom extra mooi dat we Kafé Kasserol kunnen organiseren in het Stadspark van Lier met uitzicht op Het Begijnhof, ons eigen stukje werelderfgoed in Lier.

Op donderdag 13 augustus hebben we het startsein gegeven aan de #UNITE4HERITAGE campagne. We hebben allerlei enthousiastelingen verzameld in het Begijnhof van Lier voor een groepsfoto in een Werelderfgoed site. De mensen werden gevraagd worden om een blad voor zich te houden met opschrift: #UNITE4HERITAGE. Deze foto werd vandaag de wereld ingestuurd via de UNESCO twitter campagne. We hopen met deze actie aandacht te vragen/bewustwording te creëren voor ons erfgoed. Aansluitend hopen we dat de campagne in Lier als voorbeeld kan dienen voor andere steden. Lier was de eerste stad zich inzette voor deze campagne. Het zal als blauwdruk gebruikt kunnen worden voor de rest van België.

Steun het goed doel van Kafé Kasserol

Op het festival zullen we geld inzamelen voor de restauratie van beschadigd erfgoed. Op verschillende locaties zullen de bezoekers touwtjes kunnen kopen, die ze dan aan elkaar kunnen knopen. De opbrengst van de verkoop gaat integraal naar UNESCO. Het uiteindelijke koord zal op het einde van het festival over de Binnen Nete naar het Begijnhof worden gebracht. Daar zullen we het symbolisch rond de Begijnhof kerk leggen. Een foto van deze actie zal ook de wereld worden ingestuurd.

Indien u graag een bijdrage stort voor het restauratie fonds, kan dit steeds vrijblijvend via onze VZW Kamerads gebeuren met vermelding UNITE4HERITAGE.

BE 76001763537495

 

Terug naar het overzicht