Kasserol - Kafe Kasserol
15969
single,single-portfolio_page,postid-15969,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-7.5,hide_inital_sticky,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.3,vc_responsive
 

Kasserol

Een woordje uitleg

Kasserol startte in het voorjaar 2014. Het idee van de Belgische/Franse keuken met een twist te brengen vanuit een foodtruck, ontstond bij Vincent Verbeeck na een bezoek aan NY waar de foodtruck markt reeds met het straatbeeld onlosmakelijk verbonden is, die chef-kok van opleiding is en graag zijn keuken naar de mensen toe bracht. Kasserol brengt streetfood a la carte, waarmee ze oude klassiekers in een nieuw jasje steken. Het menu varieert afhankelijk van het seizoen en welke groenten het veld voortbrengt. From farm to Table.

 Er waren redelijk snel plannen om de zaak te laten groeien op verschillende domeinen. Zijn broer Benoit V en jeugdvriend Tom VN stapte later mee inde zaak.

Kasserol gaat uit van het product. Dit uit zich in het kweken van seizoensgebonden groenten en kruiden uit de eigen tuin.  Dit wordt nu verder geconceptualiseerd door de opstart van een eigen Kasserol boerderij – CSA. Hiermee willen ze enerzijds meer en meer producten van het eigen veld kunnen verwerken in hun gerechten. Anderzijds wensen ze hiermee ook het belang van lokale landbouw te promoten. Dit ook door met de Kasserol boerderij 300 Lierenaars het hele jaar door te kunnen voorzien van biologisch gekweekte groenten met een systeem van zelf oogst. Verder werken ze samen met andere artisanale partners voor de gerechten compleet te maken. Dit groene karakter van Kasserol wordt doorgetrokken in het gebruik van biologisch afbreekbaar bestek en borden.

Hiernaast spitsen ze zich nu ook toe tot de organisatie van foodtruck festivals alsook van Foodtruck markt pop-ups. De eerste succesvolle pop-up werd gehouden op 25 juni, ‘Thursday Truck-up aan de Scheldebocht. Hiervoor werken ze samen met collega foodtruckers, zoals Jean Sur mer en Nomads.terug naar het overzicht